2 Mayıs 2016 Pazartesi

SİNGAPUR'U GEZİYORUZ

Herkese merhaba...
Görüşmeyeli biz rotamızı biraz daha uzaklara çevirelim dedik ve gökdelenler cumhuriyeti Singapur'u keşfettik:) Singapur, Malay yarım adasında bulunan bir şehir devleti.
Resmi dili: İngilizce ve Malayca
Para birimi: Singapur Doları (SGD)
Singapur'un en önemli özelliklerinden biri de yasaklar şehri olması! Çoğu açık alanda bile sigara içmek, sokakta sakız çiğnemek yasak. Hatta ülkeye giriş için size kişisel bilgilerinizi doldurttukları formda, uyuşturucu maddeyle yakalanırsanız cezası idamdır yazıyor. Dolayısıyla özellikle açık alanlarda yediğinize içtiğinize dikkat edin;)


ULAŞIM
İstanbul-Singapur arası direk uçuşla ortalama 11 saat sürüyor. Biz THY ile ulaşımı tercih ettik. Ancak  aktarmalı gitmeyi tercih ederseniz başka firmalarla da uçabilirsiniz ki fiyat olarak da daha uygun olacaktır (Örn: Emirates, Malaysia Airlines, Qatar Airlines vb).
Singapur'da şehir içi ulaşım ağı oldukça gelişmiş durumda. MRT denilen metro sistemleriyle meşhur havaalanı "Changi"den şehir merkezine rahatlıkla geçebilirsiniz. Changi'den bahsetmişken, Singapur havaalanı 14 yılda 4 kez "En İyi Havalimanı" ödülünü almış, oldukça iddialı bir havalimanı. Bu nedenle Changi'yi gezmek için de vakit ayırmanızı tavsiye ederiz.

KONAKLAMA


Singapur'da konaklama seçenekleri oldukça fazla. Şehir içi ulaşım da çok rahat olduğu için bütçenize uygun bir oteli rahatlıkla seçebilirsiniz. Ancak, "Marina Bay Sands" diye bir otel var ki anlatmadan olmaz... Otel 3 devasa gökdelen ve bunların üzerinde gemi görünümündeki platform ile Singapur'un en çok dikkat çeken yapılarından biri. Bu gemi şeklindeki platform üzerinde de tüm Singapur'u ayaklarınızın altına seren bir havuz var. Bu göz alıcı havuzdan yararlanmak için mutlaka otelde konaklamak gerekiyor, bilginize. Ayrıca otelin 56. katındaki gece kulübü ve casinosu da ilgilenenler için görülmeye değer. Ve buralara otel dışından misafir kabul ediliyor.
Biz "Swissotel The Stamford"da konakladık. Merkezi konumu, güler yüzlü hizmeti, hemen yanında "Raffles City" alışveriş merkezi olması nedeniyle otelimizden oldukça memnun kaldık:)


GEZİLECEK YERLER

Gardens by the Bay


Singapur'da yeşilin her tonunu görebileceğiniz, çeşit çeşit çiçekleri izleyip rahatlayabileceğiniz birçok bahçe var. "Gardens by the Bay" de bunlardan biri. İnsanın ruhunu dinlendiren rengarenk çiçekleri, şelaleleri gezip, doğayı içinize çekmek için buraya birkaç saatinizi ayırabilirsiniz. 



















                                                                               






 Fountain of Wealth

"Suntec City" içerisinde yer alan "Fountain of Wealth", dünyanın en büyük fıskiyelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Sıcak havalarda içine girip biraz da olsa serinlemek için oldukça ideal:) 



Singapur'un çok meşhur rengarenk orkidelerini görebileceğiniz bu bahçeye metroyla ulaşım  da oldukça kolay. Botanik bahçesinin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.






Dünya'nın en iyi hayvanat bahçelerinden biri olan Singapore Zoo'da, hayvanlar bildiğimiz kafesler yerine doğal ortama en yakın olan kafeslerde tutuluyor. Bunun ne demek olduğunu daha ayrıntılı açıklamak isterdik ama işin tüm sürprizi kaçmasın diye bu kadar açıklamakla yetiniyoruz:) Yeterli vaktiniz olursa akşamları düzenlenen "Night Safari"ye mutlaka katılmanızı öneririz:) Gece safarisinin yapıldığı alanda, açık büfe yemek olan güzel restoranlar da var. Bu nedenle safariden birkaç saat önce giderseniz, farklı Asya yemeklerini tatma fırsatı da bulmuş olursunuz.






Bu eğlence adasında, oteller, 2km'lik bir plaj, Universal Stüdyoları, akvaryum bulunmaktadır. Şehirden adaya ulaşım için teleferik ya da karayolu kullanabilirsiniz. Vakit sorununuz yoksa bu adaya 1 gün ayırın, vaktiniz kısıtlıysa da gidip en azından birkaç saat geçirin deriz:)

"Bin Alışveriş Merkezli Ada" olarak anılan Singapur'un kalbi Orkide caddesi...
Sabah-akşam cıvıl cıvıl olan bu cadde boyunca sayısız lüks mağaza var. Alışveriş sevenlerin burayı gezmeye çokkkk uzun vakit ayırmasını tavsiye ederiz;) Ayrıca, olur da Singapur'a Temmuz ayında giderseniz, 3 hafta süren ve geleneksel bir etkinlik olan "Büyük Singapur indirimi"nden de faydalanabilirsiniz;)

Clarke Quay

Nehir kenarında birçok kafe, bar, restorandan oluşan "Clarke Quay", şehrin en hareketli noktalarında bir tanesi. Özellikle akşamları bir şeyler içmek için oldukça ideal. Gece geç saatlere kadar canlı olan bu bölgede ufak teknelerle nehir turu da yapabilirsiniz.


                                                                            



Merlion Heykeli

Merlion meydanında bulunan altı balık, üstü aslan başı şeklinde olan bu heykel de Singapur'un simgelerinden biri. Çok bir anlamı olmasa da fotoğraf çektirmeden dönmedik, siz de öyle yapın;)










China Town

Gökdelenler şehri Singapur'da 2-3 katlı binaları ve tipik çin süslemeleriyle "Çin Mahallesi"nin oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. China Town'da hediyelik eşya satan ufak dükkanları,  ve Çin tapınağını gezebilirsiniz. Genel olarak biraz pis olduğundan (özellikle tuvaletler) yemek için bu bölgeyi tercih etmemenizi öneririz;)







3 günlük Singapur maceramızdan aklımızda kalanlar bunlar... Hakkını vererek Singapur'u yaşamak için mümkünse bu güzel ada devletine 5 günlük bir süre ayırmaya çalışın. 

Biz uzak doğu yemeklerini çok sevdiğimizden, yemek konusunda hiç zorlanmadık aksine tüm yemeklerden çok keyif aldık. Ancak uzak doğu mutfağı sevmiyorsanız da endişe etmenize hiç gerek yok, çünkü McDonald's gibi fastfood zincirleri heryerde var:) Hatta Raffles City alışveriş merkezindeki McDonald's 24 saat açık, bilginize:)
Gece eğlenmek için oldukça hareketli olan Clarke Quay'i tercih edebilirsiniz. Ayrıca "Marina Bay Sands" otelin gece kulübünü de şiddetle tavsiye ederiz:)  Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Gezimizin bir sonraki ayağı ise PHUKET!!! Takipte kalın:))


Sevgiler
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...