15 Şubat 2016 Pazartesi

Bacelona'da ne yedik, ne içtik ???









Barselona'da yemek en keyifli organizasyon bizce. Akşam 20.00-21.00 gibi başlayan saatler süren akşam yemeklerine bayıldık biz! Çeşit çeşit tapaslar, paellalar, cavalar ... Gerçekten insanın önce gözü, sonra karnı doyuyor. Ve yemeği böyle bir keyif haline getiren Katalon halkına hayran kalmamak elde değil! 1 haftalık tatilimizde yemek için birçok yer denedik. Aklımızda ve tadı damağımızda kalan yerler ise;

















Bilbao Berria

Plaça Nova'da bulunan Bilbao Berria, oldukça turistik bir yer olmasına rağmen tapaslar, servis mükemmel. Kocaman bir büfe, ve belki 100lerce tapas var. Büfeden istediğiniz tapasları self servis olarak alıyorsunuz. İçecekler ise masanıza servis ediliyor. Bilbao Berria'nın yeri de oldukça keyifli olduğu için uzun uzun oturup, bol bol tapas deneyebilirsiniz :) Hesap ise yediğiniz tapaslardan geriye kalan kürdan sayısına göre geliyor. Fiyatlar da oldukça uygun olan bu mekanı öğle yemeği ya da akşam üzeri atıştırmak için tercih edebilirsiniz.






                                                                                                   

                                                                           


7 Portes

1836 yılından beri hizmet veren 7 Portes (7 kapı), dünyanın en eski restoranlarından biri. Özellikle paellasıyla meşhur olan mekanın, diğer deniz ürünleri de oldukça lezzetli. Biraz fazla turistik olması, giriş için ortalama 40-50 dk sıra beklenmesi ve garsonların inanılmaz derecede ukala olması gibi dezavantajları var... Fakat yemekler gerçekten lezzetli ve servis kaliteli olduğundan bunları rahatlıkla göz ardı edebiliyorsunuz. Mutlaka uğrayın deriz:)







Milk

Milk'de kahvaltı bir harika!!! Yaa Barcelona ne iyiydi diye başlayan her muhabbetimizin sonunda Milk'in kahvaltısı diye devam ettik biz... Özellikle yumurta sevenler için Milk'in egg benedict'ini öneririz. Bir de pancakeleri var ki...offf :) Porsiyonları oldukça büyük olduğundan 2 kişi paylaşmak için ideal bilginize. Mekan Barri Gotic bölgesinde bulunuyor. Biraz küçük olduğundan yer bulmakta zorlanabilirsiniz, ama sıra olsa da mutlaka bekleyin, beklediğinize değecektir :)




Barceloneta sahilinde küçük, çok sempatik bir bar Maka Maka. Sahilde yürürken mutlaka rastlayacağınız ve ilginizi çekecek olan yerlerden... Hambugerleri ve kokteylleri inanılmaz lezzetli! Çalışanlar çok sempatik ve oldukça konuşkanlar. Mekanın içerisi çok küçük ama dizaynı çok eğlenceli. Dışarıda ki masa ve sandalyeler çok rahat olmasalar da yemeklerin lezzeti ve ortamın eğlencesi nedeniyle pek de umursamıyorsunuz... Gece eğlence mekanlarına gitmeden hem güzelce yemek yiyebileceğiniz, hem de harika kokteylleriyle geceye ısınabileceğiniz bir yer.








 La Fonda del Port Olimpic

Port Olimpic'te bulunan bu mekanın da paellasının oldukça güzel olduğunu söyleyelim. Biz 1 haftalık tatil boyuna bol bol paella yediğimiz için, bir kaç yerde deneme imkanı bulduk. Ve La Fonda del Port Olimpic de favorilerimiz arasında ;)


   








 Los Tarantos

Barcelona'ya gidip de flamenko izlememek olmaz tabii :) Plaça Reial'de bulunan oldukça küçük ve sempatik bir mekan Los Tarantos. Her akşam farklı dansçılar, canlı müzik eşliğinde flamenko yapıyor. Bir akşam yarım saatinizi ayırıp, o havayı solumanızı öneririz:)





Barcelona Gece Hayatı

Barcelona'da gece eğlencesi sınırsız... Özellikle Port Vell bölgesinde, deniz kenarında ki gece klüpleri (Opium, Shoko, Catwalk, Bling Bling...)turistler tarafından oldukça revaçta. Gece 12'de başlayan partiler sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor... Bu bölgedeki klüplerin en güzel özelliği de bir kapılarının kocaman bir kumsala açılması. Yani içerideki kalabalıktan, havasızlıktan bunalıp da hava almak isterseniz, mis gibi kumsala atıyorsunuz kendinizi :) Tek problem gece klüp çıkışında o kalabalığa yetecek kadar taksi olmaması! Dolayısıyla mekanlardan biraz uzağa yürüyüp, yoldan taksi çevirmek daha mantıklı oluyor, bilginize :)




Sevgiler


3 yorum:

  1. merhabalar,
    fiyatlar hakkında da bilgi verirmisiniz lutfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Cevap vermek de biraz geciktik ama umuyoruz ki tatile henüz gitmemişsinizdir...
      "Bilbao Berria" fiyat olarak oldukça uygun. Tapasların tanesi 2 euro civarındaydı diye hatırlıyoruz. "Seven Portes" ise daha restoran havasında bir yer dolayısıyla fiyatları da çok daha yüksek. Mesela paella yemek için "Seven Portes" yerine, "La Fonda del Port Olimpic"i tercih edebilirsiniz. Fiyatlar daha uygundu ve paella da oldukça başarılıydı bizce:) Bunun dışında "Maka Maka" da uygun-ortalama fiyatlı bir yer ve hamburgerler son derece doyurucu. Tam fiyatları hatırlayamamakla birlikte durum böyle:)
      Bizim için de Barcelona'nın tadını çıkarın

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkürler...